Gratis platform voor ouders en gastouders.

Je bent hier: Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat biedt Gastouder Gids?
Gastouder Gids biedt ouders de mogelijkheid om kennis te maken met gastouders uit de buurt om gezamenlijk de opvang te regelen. Voor gastouders bieden we een gratis portaal waar zij hun diensten online en voor een breed publiek kunnen aanbieden. Elke vrijdag ontvangen ouders en gastouders automatisch een email zodra er nieuwe aanmelding(en) in de buurt zijn. We houden daarbij rekening met de maximale zoekradius van de gebruiker. We bieden ouders sinds kort de mogelijkheid een recentie achter te laten bij de gastouder.

Wat kost Gastouder Gids?
Gastouder Gids is voor ouders, gastouders en geinteresseerden gratis te gebruiken. Wel dient men zicht eenmalig gratis te registreren om in contact te kunnen komen met ouders en/of gastouders in de buurt.

Brengt registratie verplichtingen met zich mee?
Registreren is geheel vrijblijvend en gratis. Is een account meer dan 6 maanden ongebruikt, dan vragen we je je account opnieuw te activeren. Hiermee waarborgen we een actueel aanbod aan profielen.

Hoe leg ik contact met iemand?
Door naar het profiel te gaan van iemand en te klikken op ‘stuur bericht‘ kun je een direct een bericht sturen en zo het eerste contact leggen. Binnen je persoonlijke account kun je alle gesprekken terugvinden en ook zelf weer verwijderen. Deze functie is uitsluitend voor bezoekers met een account. Wij delen geen contactgegevens met andere personen op Gastouder Gids, zoals een adres of telefoonnummer.

Worden (gast)ouders gescreent op Gastouder Gids?
Gastouder Gids controleert regelmatig of er geen ongewenste account worden aangemaakt. Het is aan gebruiker zelf om een selectie te maken van het aanbod op gastoudergids.nl. We raden je dan ook aan om nauwkeurig om te gaan met de selectie door bijvoorbeeld referenties op te vragen van gastouders en een kennismakingsgesprek te hebben om een goed gevoel te krijgen van elkaar.

Privacy

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig opgeslagen?
Wij hechten veel belang aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. De website is daarom extra beschermd met een zogenaamd SSL-certificaat. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat het verkeer van bezoeker naar de server is beveiligd zodat deze niet door kwaadwillende personen kan worden onderschept.

Zijn mijn persoon- & adresgegevens zichtbaar voor andere?
Naast je openbare profiel informatie, zoals persoonlijke omschrijving, referenties, gezinsomvang, etc. zijn alleen jouw voornaam en (eventueel) foto zichtbaar voor andere gebruikers. Je adresgegevens blijven afgeschermd en zijn niet zichtbaar voor anderen. Bezoekers met een account kunnen eveneens jouw achternaam zie en uitsluitend via het door jouw opgegeven emailadres contact met je opnemen.

Waar worden mijn adresgegevens voor gebruikt?
Adresgegevens worden gebruikt om andere geregistreerde gebruikers te tonen waar je woont, geen exact adres maar middels een icoontje op de kaart. Zo kan een andere ouder of gastouder je als buurtbewoner herkennen en je eventueel via de Gastouder Gids benaderen. Wij zullen jouw straat en huisnummer nooit tonen of aan derden verstrekken.

Hoe kan ik mijn online profiel verwijderen?
Je kunt je online profiel verwijderen door in te loggen op je eigen account. Klik daar op het bewerk-icoontje bij het onderdeel ‘Mijn instellingen’ en vervolgens op ‘Mijn profiel verwijderen’. Om te voorkomen dat je je profiel per ongeluk verwijderd, moet je je afmelding extra bevestigen. Je ontvangt daarom automatisch een email op het adres waarmee je bent geregistreerd, hiermee moet je je afmelding bevestigen. Na de bevestiging worden je openbare profiel, account en eventuele conversaties met andere (gast)ouders direct verwijderd. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

© 2024 Gastoudergids.nl | Webontwikkeling 2nd Chapter